2012. november 30., péntek

Focipálya torta

Egy újabb megrendelést kaptam hétvégére, ezúttal egy fociszerető kisfiúnak a 12. szülinapjára kellett focipálya tortát készítenem. Belülről az ünnepelt kedvencével, feketeerdő krémmel van töltve. Remélem tetszik majd neki. :)


Piskótához:
2*6 tojás
2*6 ek cukor
2*4 ek liszt
2*2 ek kakaópor

Csokikrémhez:
2 cs étcsokis pudingpor
7 dl víz
9 ek cukor
250 g margarin

Meggyzseléhez:
6 dl meggylé (+ ha nincs 6 dl, akkor egészítsük ki vízzel)
1 üveg meggybefőtt
2 cs vaníliás pudingpor

Díszítéshez:
zöld és fehér fondant
fekete ételfesték toll

Először a csokikrémet készítjük el. Ehhez 5 dl vizet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék vízben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a víz, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Miután kihűlt a puding, az előzőleg habosra kevert margarinhoz adjuk, majd jól kikeverjük. 
A meggyzselénél is az előzőekhez hasonlóan járunk el, csak itt 4 dl víz és meggylé keverékét tesszük fel forrni, a maradék folyadékban pedig elkeverjük a pudingot, majd megfelelő sűrűségűre főzzük. Mikor kész, elzárjuk alatta a gázt, és belekeverjük a meggyszemeket is.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még egyszer ismételjük meg.
Mikor kihűlt a piskóta, mindkét tepsi piskótát osszuk fel 2/3-ad 1/3-ad arányban. A két 1/3-ad rész piskótát fogjuk középső lapként használni. 
Egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-meggyzselé-piskóta-csokikrém-piskóta sorrendben. Majd kívülről is kenjük le a tortát vékonyan csokikrémmel, hogy megtapadjon majd a fondant.
Először a zöld fondant nyújtjuk ki jó vékonyan, majd beburkoljuk vele az egész tortát. Ezután a fehér fondantból kb fél cm-es csíkokat vágunk (vagy ha nem vagyunk biztosak a kézügyességünkben, a tésztavágót is segítségül hívhatjuk).
A fehér csíkokból rakjuk ki a pálya vonalait. A maradék fehér fondant gyúrjuk labdává, és fekete ételfesték tollal rajzoljuk meg a labda mintáját. (sajnos ezt asszem még gyakorolnom kéne :( )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése