2012. szeptember 1., szombat

Sült fagyi

Ezt a gyors kis nasit anyu névnapjára csináltam tegnap. Az ötletet még egy régebbi tvpaprikás adásból merítettem, és azóta szeretném megcsinálni.




Piskótához:
2 tojás
2 ek cukor
2 ek liszt

+ 1l csokifagyi
+ a habhoz: 3 tojás fehérje és 3 ek cukor

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Ezután belekeverjük a tojássárgákat és a lisztet is, majd a tésztát egy sütőpapírral bélelt 18 cm-es tortaformába öntjük. A piskótát 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.
Míg hűl a piskóta a 3 tojásfehérjéből és cukorból kemény habot verünk. Mikor kihűlt a piskóta, rárétegezzük a fagyit, majd jó alaposan, hogy sehol se legyen hézagos, bevonjuk az egészet tojáshabbal. Mikor ezzel végeztünk a habot szakácsfáklya vagy sütő segítségével egy pár perc alatt rápirítjuk, majd azon nyomban elfogyasztjuk. 
Igazándiból ez egy négy személyes adag lett volna, de mivel a hugi ekkor még Salzburgban volt, feláldoztuk magunkat, és anyuékkal gyorsan befaltuk. (nem mintha kényszeríteni kellett volna rá bárkit is :P) Szerintem nagyon finomra sikeredett, szóval még biztos sokszor elkészítem majd. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése