2012. május 26., szombat

Vaníliás-barackos torta

Ma 3 szülinapost ünnepeltünk a családban, és ez alkalomból 3 tortát készítettem :) Ezt az egyszerűbb díszítésű, mégis elegáns tortát a nagymamám kapta 70. szülinapjára. Nagyon finomra sikeredett, egy morzsa se maradt belőle... :P



Piskótához:
3*3 tojás
3*3 ek cukor
3*3 ek liszt

Vaníliakrémhez:
3 cs vaníliás pudingpor
11 dl tej
11 ek cukor
375 g margarin

barack

Díszítéshez:
szeletelt mandula
gyöngyház színű cukorgyöngy

Először a krémet készítjük el. Ehhez 8 dl tejet felteszünk főni a cukorral, közben a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport. Miután felforrt a tej, hozzákeverjük a pudingot, majd addig főzzük, míg megfelelő sűrűségű nem lesz. Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Mikor kihűlt a puding, az előzőleg habosra kikevert margarinhoz keverjük.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a sárgákat, majd a lisztet. A masszát egy 26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütjük. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük meg, hogy 3 lap piskótát kapjunk.
Mikor kihűlt a piskóta, egy tálcára elkezdjük rétegezni piskóta-krém-barack-piskóta-krém-barack-piskóta-krém sorrendben, úgy hogy maradjon krém a díszítéshez is. A torta oldalát megszórjuk mandulával, majd a tetejét a maradék krémmel és cukorgyöngyökkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése