2012. április 14., szombat

Pillecukor

Ez a pillecukor isteni finom magában is vagy csokifondühöz :), de pl ezt szoktam alapul venni a már sokat emlegetett fondant bevonathoz is. 


150 g cukor
50 ml + 3 ek víz
1 ek méz
8 g zselatin
1 cs vaníliás cukor/ pár csepp vanília aroma
1 csipet só

Hempergetéshez:
1 ek kukorica keményítő
1 ek porcukor

Folpackkal kibélelünk egy 13*18 cm-es edényt, majd a folpackot bekenjük olajjal. Ezután a 3 ek vízben elkeverjük a zselatint, majd állni hagyjuk. Közben a cukrokat, a mézet és az 50 ml vizet felforraljuk. Miután felforrt, további 3-4 percig kis lángon forraljuk, míg kristálytiszta szirupot nem kapunk.
A forró szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk és habverővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a többi szirupot és a sót, és ha színezni akarjuk, akkor a pár csepp ételfestéket is. 6-7 percig alacsony fordulton, aztán 1-2 percig max fordulaton keverjük a masszát. Akkor lesz jó, ha megkeményedik és nyúlik. Ezután a habot a tálba öntjük. Beolajozunk egy másik folpackot is, és olajos felével befedjük a masszát, majd 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Mikor letelt az idő, kivesszük, porcukorba mártott késsel felszeleteljük, végül porcukorral elkevert keményítőbe hempergetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése