2012. január 17., kedd

Kakaós kuglóf

4 tojás
25 dkg kristálycukor
20 dkg finomliszt
1 sütőpor
1 csipet só
1 dl étolaj
1 dl víz
1 citrom reszelt héja
1 púpozott ek kakaópor

A sütőt előmelegítjük 150°C-ra.
A tojássárgáját a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, majd beleszórjuk a citromhéjat is.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval és az előzőekhez adjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a többihez keverjük.
A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük és a tészta 2/3 részét beleöntjük.
A maradékba belekeverjük a kakaót (ha túl sűrű lenne, akkor egy kis vízzel higítjuk), majd ezt a világos massza tetejére csurgatjuk. Egy villával bele-bele szúrkálunk, hogy foltos legyen a tészta.
Kb. 50 perc alatt készre sütjük, de mielőtt kivennénk a sütőből tűpróbával ellenőrizzük.


Ez egy nagyon finom, omlós kuglóf recept, amit a nosalty-n találtam. Az egyetlen baj vele, hogy nagyon hamar elfogy. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése